Is uw parket toe aan onderhoud of is het toe aan een goede reiniging? Dan zijn er verschillende mogelijkheden, maar dit is wel afhankelijk van de afwerking van de vloer. Meer weten over parket onderhoud of parket reinigen? Lees dan snel hieronder verder. Voor al uw benodigdheden voor het onderhoud of reinigen kiest u natuurlijk voor Onlineparketspecialist.nl.

Afwerking bepalen

Allereerst is het belangrijk om te kijken wat de afwerking van de vloer is. Heeft u zelf de vloer gelegd of laten leggen, dan is het mogelijk dat u de afwerking al weet. Maar heeft u een huis gekocht waar de huidige vloer al in lag, dan is het wellicht lastig om de afwerking te weten te komen. Het is mogelijk om professionals te vragen wat de afwerking is van uw vloer zodat u alsnog de juiste afwerking weet.

Onderhoud van uw parket

Zodra u weet wat de afwerking is, kunt u bepalen welk onderhoud of welke reiniging mogelijk is voor uw vloer. Het is dan ook belangrijk om de juiste gereedschappen en middelen te gebruiken. Onder het onderhoud van uw vloer valt eigenlijk ook het parket reinigen. Uw vloer reinigen is een onderdeel van het onderhoud van uw vloer.

Preventief onderhoud

Preventief onderhoud bestaat niet alleen uit het schoonmaken zoals stofzuigen of vlekken zo snel mogelijk weghalen. Het is ook belangrijk om een goede deurmat te hebben die zorgt dat water en zand niet binnenkomt. Gezamenlijk heeft dit namelijk hetzelfde effect als schuurpapier op uw parket, en dat wilt u voorkomen. Een ander onderdeel van preventief onderhoud is ook het gebruik van meubelviltjes. Door deze viltjes kunt u voorkomen dat er diepe krassen in uw parket komen. Alleen het toevoegen van viltjes is niet genoeg. Het is ook verstandig om de viltjes goed schoon te houden.

Wekelijks onderhoud

Voor het wekelijkse onderhoud van uw vloer kunt u gebruik maken van de Multi Cleaner voor zowel olie, hardwax als lak. Bovendien kunt u ook met een lauw warme vochtige doek uw vloer schoonmaken, in combinatie met onverdunde Multi Cleaner van Blue Dolphin.

Maandelijks onderhoud

Voor het maandelijkse onderhoud van vloeren met een olie afwerking, kunt u gebruik maken van Soft Balm van Blue Dolphin. Voor hardwax afwerking kunt u gebruik maken van Fix & Fill van Blue Dolphin. Voor lak is er geen speciaal middel voor het maandelijkse onderhoud. U kunt hier dus gewoon de Multi Cleaner voor gebruiken.

Kwartaal of halfjaarlijks onderhoud

Voor het kwartaal of halfjaarlijks onderhoud is er meer nodig. Voor olie hebben we Blue Dolphin Onderhoudsolie voor halfjaarlijks onderhoud van uw parket. Bij hardwax afwerking wordt het wat ingewikkelder. Daarvoor hebben we voor onderhoud ieder kwartaal onderhoudswas en voor het halfjaarlijks onderhoud kunt u dezelfde onderhoudsolie gebruiken als voor vloeren met een olie afwerking. Voor het halfjaarlijks onderhoud van uw parketvloer met lakafwerking is er de Parket Polish.

Aanbrengen van onderhoudsproducten

Voor het aanbrengen van onderhoudsproducten zijn er meerdere mogelijkheden. Voor de Multi Cleaner, Fix & Fill en One Coat zeep kunt u gebruik maken van een vloerwisserset of duodweil. Als u Parket Polish, onderhoudswas of onderhoudsolie gaat aanbrengen, dan kunt u het beste gebruikmaken van de Polishdoek. Zorg er wel voor dat u van tevoren uw vloer al goed schoonmaakt en stofvrij maakt. Vervolgens kunt u de producten dun en gelijkmatig verdelen.

Meer weten over parket onderhoud of reinigen? Neem dan contact met ons op als u advies nodig heeft voor het onderhoud of het reinigen van uw parketvloer.